ULBS, în optimile de finală ale Campionatul European de Robotică EUROBOT 2017
Emoțiile de la BAC continuă. Încep noi probe
BAC 2017 la Sibiu. Fără incidente la proba competențelor digitale
Greva profesorilor – Dascălii din Sibiu au decis ce fac și admit că există un conflict
Emoții pentru mii de elevi din județul Sibiu. Începe evaluarea națională
Prima probă a Evaluării Naționale s-a încheiat. Cum au decurs lucrurile la Sibiu
S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Nici un zece la Sibiu. Iată notele!
Avalanșă de contestații la Sibiu după afișarea notelor la Evaluarea Națională
Evaluare Națională Sibiu – Peste 400 de note mărite. Nouă școli și licee fără nici o medie generală peste cinci
UPDATE VIDEO – REZULTATE BACALAUREAT 2017 – S-au afișat notele obținute de candidații din Sibiu
BACALAUREAT 2017 – Județul Sibiu cea mai bună rată de promovare pe țară. Situația pe licee
Celălalt Bacalaureat de la Sibiu – Liceele cu cea mai slabă rată de promovare. Avem unul cu ZERO promovați
Bacalaureat 2017 – Aproape 600 de contestații depuse la Sibiu
Sibiul la coadă în topul mediilor de 10 la Bac 2017
Cei mai buni chirurgi cardiovasculari vor preda la Sibiu
Bacalaureat Sibiu 2017 – Notele finale după contestații. Cum stă situația acum
Aglomerație la concursul de directori la școlile din Sibiu
Începe titularizarea. Sute de profesori își doresc un loc în școlile din Sibiu
Admiterea în licee la Sibiu – Colegiul Gheorghe Lazăr ia din nou ”spuma”. Cea mai mare medie o are o elevă din Argeș. LISTA COMPLETĂ
Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la admiterea în liceu la nivel național. La Sibiu o elevă din Argeș are cea mai mare medie și a optat pentru Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Elevii cu primele șapte medii au ales să urmeze același liceu. Din top 20 medii la admitere, zece au fost acontate de Lazăr.
Şase specializări de la licee din Bucureşti, trei fiind de la liceul „Sfântul Sava”, se află în top 10 constituit în funcţie de ultima medie de admitere. Alături de acestea sunt două specializări de la Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi câte una de la liceele „B.P. Hasdeu” din Buzău şi „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Patru elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu.
La Sibiu Colegiul Național Gheorghe Lazăr rămâne cel mai căutat. ȘERBĂNOIU F. ANA ȘTEFANIA, este eleva cu cea mai mare medie generală, 9.99. Fata este din Argeș și a optat să învețe la Gheorghe Lazăr. De altfel dintre primii zece elevi cu mediile cele mai mari, șapte au mers la Lazăr, unul la LICEUL TEHNOLOGIC „SCOALA NATIONALA DE GAZ” MEDIAS și unul la COLEGIUL NATIONAL „O.GOGA” SIBIU.
Locurile la liceele din județul Sibiu nu au fost ocupate în totalitate.
VEZI AICI LISTA CU REPARTIZĂRILE LA LICEELE DIN SIBIU ȘI LOCURILE LIBERE RĂMASE
Vrei să studiezi actoria? Au început înscrierile la Artă Teatrală în Sibiu
Departamentul de Artă Teatrală (DAT) al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității ,,Lucian Blaga”din Sibiu a dat startul înscrierii pentru admiterea în anul universitar 2017/2018, pentru cinci specializări (trei de licență și două de masterat).Perioada de înscriere are loc în intervalul 12-17 iulie 2017 pentru sesiunea de vară, iar pentru cea din toamnă în perioada 9-12 septembrie 2017.
La studiile de licență Actorie, studenții au șansa extraordinară de a lucra la clasă cu actori importanți ai naționalului sibian și cu renumiți regizori din domeniul artelor spectacolului național și internațional. Cursurile teoretice se vor îmbină cu cele practice, oferind viitorilor studenți o bază solidă pentru o carieră în acest domeniu. În timpul anilor de studiu, studenții realizează spectacole care participă la cele mai importante festivaluri studențești din țară și din lume.
Tinerii care urmează studiile de licență la specializarea Teatrologie- Management cultural primesc, încă din primul an de studiu, informații importante și valoroase despre tot ceea ce reprezintă un eveniment cultural în toată complexitatea lui, până la cele mai mici detalii. Ei lucrează împreună cu studenții de la Actorie ca asistenți de proiect și asistenți de producție, având totodată șansa participării ca voluntari la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care a devenit în ultimiiani unul dintre cele mai importante festivaluri dinlume în domeniul artele spectacolului. Toate activitățile practice beneficiază de un important suport teoretic oferit de o echipă didactică de excepție, printre care se numără profesorii George Banu (teoretician și critic de talie mondială) și Cristian Radu (coordonator General al Programului Sibiu CCE 2007 și președinte executiv al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu) sau Stela Matioc (cadru didactic asociat și șefa serviciului Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăriei Sibiu).
Specializarea Coregrafie (care va avea admitere doar în toamnă) oferă studenților șansa de a lucra cu profesioniști desăvârșiți în domeniu, de a efectua practica de profil în cadrul ansamblurilor profesioniste din Sibiu, în cadrul workshop-urilor din Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ori în cadrul prestigioasei China-CEEC Summer Dance Camp. Cei care se vor ocupa de viitorii coregrafi de la Sibiu vor fi, printre alții, Gigi Căciuleanu (dansator și coregraf de origine română, cu experiență pe cele mai importante scene de dans din lume) și Adriana Bârză (profesoara de dans scenic al studenților-actori de la DAT).
La studiile de masterat cu specializarea Arta interpretării caracterelor dramatice, studenții își perfecționează cunoștințele și experiența acumulate în cei trei ani de licență și au șansa realizării propriilor spectacole, care se vor juca și după terminarea celor doiani de studii. Aici lucrează împreună cu importanți regizori ai generației tinere precum Bogdan Georgescu, Cosmin Chivu, Bogdan Sărătean, Eugen Jebeleanu și mulți alții.
Cea de-a cincea specializare, masteratul în Teoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale, continuă, la rândul, ei perfecționarea cunoștințelor din timpul anilor de licență și oferă posibilitatea integrării masteranzilor în echipa FITS, iar DAT oferă sprijin pentru conceperea, crearea și dezvoltarea propriilor proiecte și produse culturale, care reprezintă un start în cariera viitoare.
Examenele pentru studiile de licență vor avea loc, în sesiunea de vară, în data de 18 iulie, iar în cea din toamnă în 13 septembrie. La masterat, examenul pentru specializarea Arta interpretării caracterelor dramatice, va avea loc în data de 20 iulie, respectiv 15 septembrie, iar pentruTeoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale, în data de 21 iulie, respectiv 18 septembrie.
Detalii despre Admiterea 2017 în domeniul Artelor spectacolului pot fi găsite pe site-ul facultăţii, accesând linkul http://litere.ulbsibiu.ro. sau pe pagina de Facebook, Artă Teatrală Sibiu, ori la tel. 02692115556 (Secretariatul Facultății de Litere și Arte).